Registrace a příspěvky pro školní rok 2015/2016

Vážení rodiče,

rádi bychom Vás požádali o zaplacení příspěvků a registrace na letošní rok. Je potřeba zaplatit jak registraci, tak příspěvky. Pokusím se vysvětlit, proč není jen jedna částka za vše a co značí co.

Příspěvky

Příspěvky jsou hlavním a přímím zdrojem financí na chod klubovny (energie, nájem,..) a oddílu. Částku příspěvků si každý oddíl určuje sám na základě svých potřeb, malá část putuje na účet střediska a rozděluje se mezi oddíly podle aktuální potřeby. Náš oddíl stanovil 300kč.

Registrace

Registrace se skládá z příspěvku jednotlivým nadřazeným jednotkám (středisko, okres, kraj a ústředí). Každá z těchto jednotek poté z takto získaných zdrojů rozděluje zpětně finance střediskům a oddílům. Díky většímu počtu členstva a dalším kriteriím získáváme zase značné částku zpět. Z registrace se platí navíc pojištění členů a účastníků našich akcí, platy zaměstnanců Junáka (není jich moc, ale jsou potřeba), účetních a podpora dalších aktivit junáka (převážně vzdělávací kurzy). Další a přesnější informace máte zde: Informace o registraci a časopisech.

Celkové finance jsou tak rozděleny pro větší přehlednost, aby bylo jasnější, co kam směřuje. Z takto získaných financí jsme schopni pokrýt náklady na běžnou činnost. Na táborové vybavení a vybavení kluboven žádáme každoročně o granty město a kraj.

Pokud by roční částka byla na vaši rodinu moc velká, napište mi (Franta) a můžeme se domluvit na rozdělení, nebo nějaké úlevě, určitě nebude problém. Děkuji, že částku pošlete na střediskový účet (viz. Informace o registraci a časopisech), nebo hotově na libovolné akci do 31. prosince 2015. Děkuji, včasností nám ušetříte dost starostí.

Za vedení Kompasu, Franta

Tento záznam byl publikován v Aktuality . Uložit odkaz do záložek.